Klantverhalen

Een echte transformatie in het debiteurenbeheer

Giga Meubel bedient een divers scala aan klanten, variërend van individuele consumenten tot bedrijven. Tot voor kort was het proces van het opvolgen van achterstallige debiteuren een arbeidsintensieve taak.

“Buitengewoon gunstig dat nu automatisch duidelijk wordt welke debiteuren achterstallig zijn en waar directe actie vereist is.”

Slimmer debiteurenbeheer

“Het was echt tijdsrovend,” zegt Julien van Grunsven, administrateur bij Giga Meubel. “We hebben talloze debiteuren, zowel klein als groot, maar we hadden geen effectief systeem om de achterstallige facturen nauwgezet op te volgen. Dit resulteerde er vaak in dat de aandacht niet goed verdeeld werd en vooral niet-kritieke debiteuren prioriteit kregen. Met name de kleinere debiteuren met een hoger risico raakten uit het zicht.”

Van implementatie naar transformatie

De implementatie van Notify heeft een aanzienlijke transformatie teweeggebracht in het debiteurenbeheer van Giga Meubel International. “Dankzij Notify hebben we nu een duidelijk en gestructureerd beleid met betrekking tot onze debiteuren, dat gemakkelijk vast te leggen is”, legt Julien uit. Automatische betalingsherinneringen worden moeiteloos verzonden, en Julien beschrijft dit als “een ideale manier om onze debiteuren bewust te maken van hun nog openstaande verplichtingen.” Hierdoor is het benaderen van kritieke klanten aanzienlijk effectiever geworden, volgens Julien: “Onze inspanningen zijn nu veel gerichter, en we besteden meer aandacht aan de echt cruciale punten.”

Voordelen

“Voor ons is het ongelooflijk handig dat we nu automatisch kunnen zien welke debiteuren achterstallig zijn en waar onmiddellijke actie vereist is”, vertelt Julien enthousiast. De directe verbinding met het incassobureau was een doorslaggevende factor voor Giga Meubel bij de keuze voor Notify. Ook in de praktijk blijkt deze integratie een succes te zijn: “Alle essentiële informatie is centraal beschikbaar. De integratie met het incassobureau vergt minimale afstemming en voor onze klanten is het duidelijk dat we naar een volgende fase overgaan.”

De resultaten

Sinds de invoering van Notify is het aantal openstaande debiteuren bij Giga Meubel aanzienlijk verminderd. “In 2021 is ons saldo aan openstaande debiteuren met maar liefst 16% gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar. En onze afschrijvingen op debiteuren zijn zelfs met 38% afgenomen.” Samenvattend is Julien zeer tevreden: “Ik zou Notify zonder twijfel aanbevelen, omdat het overduidelijk voordelen oplevert.”

Giga Meubel

Ook met Notify aan de slag?

Neem contact op met Sam!

Over ons

We zijn op een missie

Achter Notify staat een enthousiast team van vakmensen: Finster. Finster heeft de drive om organisaties financieel gezond te houden, met respect voor mensen. We maken creditmanagement bij organisaties in Nederland slimmer, effectiever én menselijker. Dat doen we door het debiteurenproces, waar het kan, slim te automatiseren en op andere momenten juist veel persoonlijker te maken. Flow noemen we dat. Met onze innovaties zorgen we er iedere dag voor dat je organisatie financieel gezond blijft.

Zo richtten we in 2019 Notify op, met één doel: software om facturen sneller betaald te krijgen en toch op een ontspannen manier met klanten te communiceren. Daarbij horen transparante processen, makkelijker automatiseren en betrouwbare inzichten. Dan heb je tijd over voor klanten die dat echt nodig hebben.