Nieuws

De klant centraal: Hoe Notify klantrelaties versterkt

Notify klantrelaties

Je weet waarschijnlijk al dat debiteurenbeheer essentieel is voor een gezonde financiële bedrijfsvoering. Maar heb je er ooit aan gedacht hoe je dit proces kunt gebruiken om niet alleen je debiteuren op orde te houden, maar ook je klantrelaties te versterken? Dat is precies waar we het vandaag over gaan hebben. We bekijken hoe Notify je kan helpen om niet alleen je facturen betaald te krijgen, maar ook positieve relaties met je klanten te behouden en zelfs te versterken.

De klantrelatie paradox in debiteurenbeheer

Laten we eerst eens kijken naar het lastige dilemma dat vaak voorkomt bij debiteurenbeheer. Enerzijds wil je natuurlijk dat je openstaande facturen op tijd worden betaald om je financiën op orde te houden. Anderzijds wil je niet dat klanten zich van je vervreemden omdat je te pushy of onvriendelijk bent bij het innen van betalingen. En precies hier komt de rol van Notify om de hoek kijken.

Klantvriendelijke communicatie

Een van de manieren waarmee je kan zorgen om klantrelaties te versterken, is door klantvriendelijke maar duidelijke communicatie in te zetten, zelfs in debiteurenbeheer. Hier zijn enkele manieren waarop dit gebeurt:

1. Persoonlijke berichten:

Met Notify kun je eenvoudig persoonlijke berichten aanpassen en verzenden. In plaats van generieke herinneringen, kun je berichten maken die specifiek zijn voor de situatie van elke klant. Dit laat zien dat je hun zaak serieus neemt en bereid bent om met hen samen te werken.

2. Herinneringen met opties:

Notify stelt je ook in staat om herinneringen te verzenden die verschillende betalingsopties
aanbieden. Dit geeft klanten keuzemogelijkheden en flexibiliteit, wat kan helpen bij het verminderen van frictie en het verhogen van de kans op betaling.

3. Klantportaal voor jouw klanten:

Binnen het platform kunnen klanten toegang krijgen tot hun eigen portaal waar ze hun facturen kunnen bekijken, betalingen kunnen doen en communicatie kunnen volgen. Dit geeft de controle en transparantie die ze waarderen.

Proactieve klantenservice

Een ander aspect van klantrelatieversterking is natuurlijk proactieve klantenservice. Hiermee bedoelen we niet alleen reageren op vragen of problemen, maar proactief handelen om mogelijke problemen te voorkomen. Dit is hoe Notify je hierbij helpt:

1. Betalingsherinneringen op maat:

In plaats van alleen standaardberichten te hanteren, kun je met Notify betalingsherinneringen op maat maken op basis van het soort klant. Segmenteren noemen wij dat. Bijvoorbeeld, als een klant vaak te laat betaalt, kun je herinneringen sturen die zijn aangepast aan hun gewoonten.

2. Vroegtijdige identificatie van risico’s:

Notify kan je helpen bij het identificeren van klanten met een hoger risico op wanbetaling. Hierdoor kun je proactief stappen ondernemen, zoals het aanbieden van betalingsregelingen, voordat problemen escaleren.

3. Klantgerichte betalingsplannen:

In plaats van een starre aanpak, kun je met Notify flexibele betalingsplannen aanbieden die zijn aangepast aan de financiële situatie van de klant. Dit toont begrip en bereidheid om samen te werken en zorgt daarbij dus ook op beter betaalgedrag.

Transparantie en zichtbaarheid

Een ander belangrijk element van klantrelatieversterking is transparantie en zichtbaarheid. Klanten willen weten waar ze aan toe zijn en op de hoogte blijven van hun financiële verplichtingen. Notify helpt je om dit te bereiken:

1. Realtime statusupdates:

Met Notify kunnen klanten in realtime de status van hun openstaande facturen volgen. Ze kunnen zien wanneer betalingen zijn ontvangen en welke facturen nog open staan.

2. Duidelijke statistieken:

Je kunt statistieken bekijken en delen met klanten om inzicht te geven in de financiële geschiedenis en activiteiten. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen.

3. Self-service mogelijkheden:

Met Notify kunnen klanten zelf serviceverzoeken indienen en vragen stellen via hun klantportaal. Dit verbetert de communicatie en biedt gemak.

Een win-win situatie voor alle partijen

In debiteurenbeheer is het mogelijk om een win-win situatie te creëren. Je kunt je debiteurenbeheer op orde houden terwijl je tegelijkertijd je klantrelaties versterkt en behoudt. Met Notify debiteurenbeheer software kun je klantvriendelijke communicatie, proactieve klantenservice, transparantie en zichtbaarheid bereiken. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het versterken van je klantrelaties met Notify!

Contact

Geschreven door

Misschien ook interessant