Nieuws

Voorkom kopzorgen: 5 tips die onbetaalde facturen voorkomen

Als finance professional heb jij de touwtjes in handen als het aankomt op de financiële gezondheid van het bedrijf. Onbetaalde facturen kunnen echter een flinke uitdaging vormen. Maar geen zorgen, met een paar slimme stappen kun je deze problemen voorkomen en je cashflow in topvorm houden. In deze blog ontdek je praktische tips om onbetaalde facturen te vermijden, plus een slimme oplossing voor efficiënt debiteurenbeheer.

 

  1. Leg een sterke basis: Duidelijke en gedetailleerde facturen

Een goede start is het halve werk, toch? Zorg ervoor dat je facturen kraakhelder zijn. Vermijd vakjargon en leg duidelijk uit waarvoor de klant betaalt. Hoe gedetailleerder, hoe beter. Denk aan specifieke producten of diensten, datums en eventuele kortingen. Met een overzichtelijke factuur voorkom je misverstanden en geef je je klanten geen reden om te laat te betalen.

  1. Hanteer realistische betalingstermijnen

Betalingstermijnen zijn als deadlines; ze moeten haalbaar zijn. Zorg ervoor dat de termijnen die je hanteert realistisch zijn voor zowel jou als je klanten. Een te korte termijn kan onnodige stress veroorzaken, terwijl een te lange termijn kan leiden tot uitstelgedrag bij klanten. Vind de gulden middenweg en communiceer hier helder over met je klanten.

  1. Wees proactief: herinneringen hoeven niet agressief te zijn

Wacht niet passief af tot de vervaldatum nadert. Wees proactief en stuur vriendelijke, doch duidelijke, herinneringen wanneer de betalingstermijn verstrijkt. Een e-mail of telefoontje is ook een goede tip en kan vaak al voldoende zijn om betalingen op tijd binnen te krijgen. Dit toont niet alleen professionaliteit, maar laat ook zien dat je betrokken bent bij een gezonde zakelijke relatie.

  1. Flexibiliteit met betaalopties

Maak het je klanten zo makkelijk mogelijk om te betalen. Bied verschillende betaalopties aan, zoals bijvoorbeeld via een online payment provider. Hierdoor vergroot je de kans dat klanten op tijd betalen, omdat ze de mogelijkheid hebben om te kiezen wat voor hen het handigst is. Een win-win situatie voor beide partijen.

  1. De Kracht van automatisering: Notify debiteurenbeheer software

Als financieel manager heb je waarschijnlijk al genoeg op je bordje liggen. Daarom is het tijd om het jezelf wat makkelijker te maken met Notify. Deze innovatieve debiteuren software automatiseert het gehele debiteurenproces, van facturatie tot opvolging, waardoor jij meer tijd overhoudt voor strategisch financieel management.

Met Notify heb je de mogelijkheid om herinneringen te automatiseren, overzichtelijke rapporten te genereren en naadloos te integreren met andere financiële systemen. Het resultaat? Een gestroomlijnd debiteurenbeheerproces dat je bedrijf beschermt tegen onnodige financiële risico’s.

Notify: jouw partner in efficiëntie

Tijd is geld, en met Notify bespaar je beide. Als financieel manager wil je de touwtjes in handen houden, en dat is precies wat Notify je biedt. Geen gedoe meer met handmatige opvolgingen en onnodige administratieve rompslomp. Met Notify krijg je de controle over je financiën terug en kun je je focussen op wat écht belangrijk is: het optimaliseren van de financiële gezondheid van je bedrijf.

Plan vandaag nog een demo en ontdek hoe Notify het verschil maakt. Laat ons je ondersteunen op de weg naar een gezonde cashflow en succesvol debiteurenbeheer. Jij bent in controle, en met Notify ben je in controle op de meest efficiënte manier mogelijk.

Contact

Geschreven door

Misschien ook interessant