Nieuws

Welke factuur zou jij sneller betalen?

Veel betalingen via iDeal dezelfde dag nog betaald!

Door een betaallink toe te voegen aan je factuur of betaalverzoek krijg je maar liefst tot 3 keer sneller betaald. Denk maar eens bij jezelf na… welke factuur betaal je sneller, die mét of zonder betaallink? Als je weet dat je 3 keer sneller betaald krijgt, dan wil ook jij deze natuurlijk toevoegen aan je factuur of betaalverzoek.

3 keer sneller betaald

Wil je dus dat je debiteuren sneller betalen? Dan moet je ze hier ook de mogelijkheden voor bieden.

Uit onderzoek blijkt dat facturen en betaalverzoeken die een iDEAL betaallink bevatten, vele malen sneller worden betaald dan facturen en betaalverzoeken zonder zo’n link. Zo betaalde van de particuliere klanten bijna 40% de factuur dezelfde dag nog. Van de zakelijke klanten betaalden bijna meer dan 25% nog dezelfde dag. Reken maar uit je winst!

Verder blijkt uit datzelfde onderzoek dat des te makkelijker het is om te betalen, des te sneller dit ook daadwerkelijk wordt gedaan. Zeker voor MKB’ers die aan particulieren factureren blijkt dit het geval te zijn.

Klantvriendelijk, handig én modern

Naast dat je vaak dezelfde dag nog betaald krijgt, is het aanbieden van een betaallink ook nog eens super klantvriendelijk en makkelijk. Het vergroot namelijk het betaalgemak én zorgt ook nog eens voor foutloze betalingen, want het factuurnummer of kenmerk is vaak al vooraf ingevuld.

Ook voor je debiteuren is een betaallink een heel goed middel. Het beweegt je debiteuren namelijk tot actie, want je neemt een grote drempel weg, namelijk het moeten invullen van alle gegevens.

Direct betalen met IDEAL versus later betalen

Het direct betalen met iDEAL zien veel klanten als iets van deze tijd, daarnaast ervaren ze het als makkelijk, want daarmee is de betreffende factuur ook maar gelijk betaald. Een groot voordeel dus! Het later betalen van een ‘gewone’ factuur (zonder link) is niet meer aantrekkelijk, want kost veel meer moeite en tijd. Daarnaast lopen we daarbij ook nog eens het risico zo’n factuur kwijt te raken of te vergeten. Ook daarom kiezen steeds meer mensen voor het direct betalen via iDEAL.

Stuur jij je facturen en betaalverzoeken al met iDeal betaallink?

Is het antwoord nee? Dan kunnen wij dit eenvoudig voor jou regelen. Je klanten betalen gemakkelijk online via je eigen omgeving met o.a. IDEAL, Bancontact en Apple Pay. Geen moeilijk gedoe, wij sluiten het voor je aan. Samen met onze betaalpartner: Mollie.

Alle functionaliteiten die we ontwikkelen, hebben één doel: jouw debiteurenbeheer proces efficiënter maken. En daar hoort een iDEAL link simpelweg ‘gewoon’ bij. Wij zorgen dat jouw facturen sneller betaald worden en dat jij op een ontspannen manier met je debiteuren kunt communiceren. Snellere betalingen, meer overzicht en ruimte voor persoonlijk contact met jouw klanten.

 

Misschien ook interessant