Nieuws

Welke functies heeft debiteurenbeheer software?

Debiteurenbeheer software is een essentieel hulpmiddel voor bedrijven die hun debiteurenbeheer willen verbeteren. Deze software stelt bedrijven in staat om hun kredietrisico’s te beheren, hun cashflow te optimaliseren en hun klantenrelaties te verbeteren. In dit artikel zullen we kijken naar de verschillende functies die debiteurenbeheer software biedt.

Debiteurenbeheer

De eerste en belangrijkste functie van debiteurenbeheer software is het beheer van debiteuren. Met deze functie kunnen bedrijven hun klantenbestand en openstaande facturen bijhouden. Notify biedt een handig overzicht van openstaande facturen, de vervaldatum en de status van betalingen. Op deze manier kunnen bedrijven snel zien welke facturen nog openstaan en actie ondernemen om betalingen te innen.

Credit scoring

Een andere belangrijke functie van debiteurenbeheer software is credit scoring. Met deze functie kunnen bedrijven de kredietwaardigheid van hun klanten beoordelen en risico’s identificeren. Notify gebruikt hiervoor een algoritme dat de kredietwaardigheid van klanten beoordeelt op basis van verschillende factoren, zoals betalingsgeschiedenis, kredietlimieten en openstaande facturen. Op basis van deze score kunnen bedrijven bepalen of ze krediet willen verstrekken aan een klant en zo ja, welke kredietlimiet zij zullen toewijzen.

Kredietlimieten

Debiteurenbeheer software stelt bedrijven in staat om kredietlimieten toe te wijzen aan hun klanten. Dit is een belangrijke functie omdat het bedrijven helpt hun kredietrisico’s te beheersen en hun cashflow te optimaliseren. Notify biedt de mogelijkheid om kredietlimieten toe te wijzen op basis van de credit score van een klant en hun betalingsgeschiedenis. Op deze manier kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze alleen krediet verstrekken aan klanten die in staat zijn om hun facturen op tijd te betalen.

Automatische herinneringen

Een van de grootste uitdagingen bij debiteurenbeheer is het verzamelen van openstaande facturen. Debiteurenbeheer software kan bedrijven helpen dit proces te stroomlijnen door automatische herinneringen te versturen naar klanten met openstaande facturen. Notify biedt deze functie en stelt bedrijven in staat om automatisch herinneringen te versturen op basis van de vervaldatum van een factuur. Op deze manier worden klanten eraan herinnerd dat hun factuur nog openstaat en kunnen bedrijven sneller betalingen innen.

Betalingsregelingen

Soms kan het voorkomen dat klanten niet in staat zijn om hun facturen in één keer te betalen. In dat geval kan het handig zijn om een betalingsregeling af te spreken. Debiteurenbeheer software kan bedrijven helpen bij het opstellen en bijhouden van betalingsplannen voor individuele klanten. Notify biedt deze functie en stelt bedrijven in staat om betalingsplannen op te stellen die zijn afgestemd op de individuele behoeften van een klant. Op deze manier kunnen bedrijven flexibeler zijn en klanten helpen om hun betalingen op een haalbare manier af te lossen.

Online betalen voor jouw klanten

Een andere handige functie van debiteurenbeheer software is het aanbieden van de mogelijkheid tot online betalen. Met deze functie kunnen jouw klanten via een online betaalbutton gemakkelijk en snel online betalen. Notify biedt deze functie standaard aan en dat stelt klanten in staat om tal van betaalmogelijkheden aan te bieden. Op deze manier kunnen bedrijven dus sneller en efficiënter betalingen innen en hun cashflow optimaliseren.

Rapportage

Rapportage is een essentiële functie van debiteurenbeheer software. Met deze functie kunnen bedrijven inzicht krijgen in hun debiteurenbeheer en hun cashflow. Notify biedt uitgebreide rapportagemogelijkheden waarmee bedrijven inzicht krijgen in openstaande facturen, betalingsgeschiedenis, kredietlimieten en andere belangrijke indicatoren. Op deze manier kunnen bedrijven hun prestaties volgen en waar nodig bijsturen.

Integraties

Debiteurenbeheer software kan worden geïntegreerd met andere systemen en tools, zoals boekhoudsoftware en CRM-systemen. Dit stelt bedrijven in staat om hun debiteurenbeheer te integreren met andere belangrijke processen en zo hun bedrijfsvoering te stroomlijnen. Notify biedt integraties met verschillende systemen en tools, waaronder veelgebruikte integraties zoals: Exact Online, SnelStart, AFAS, Twinfield of Microsoft 365 Business Central.

Conclusie

Debiteurenbeheer software is een essentieel hulpmiddel voor bedrijven die hun debiteurenbeheer willen verbeteren. Notify biedt een breed scala aan functies waarmee bedrijven hun debiteurenbeheer kunnen stroomlijnen en hun cashflow kunnen optimaliseren. Door gebruik te maken van de functies van Notify kunnen bedrijven hun kredietrisico’s beheren, hun klantenrelaties verbeteren en hun bedrijfsvoering efficiënter maken. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke debiteurenbeheer software, is Notify zeker de moeite waard om te overwegen!

Plan een kennismaking in

Misschien ook interessant