Nieuws

Wat is debiteuren risico?

Vraag je je af “Wat is debiteuren risico?” Als ondernemer krijg je met dit risico te maken. Kort gezegd, het debiteurenrisico is het risico dat een debiteur een factuur van jouw bedrijf niet betaalt. Dit risico is zo groot als het debiteurensaldo dat openstaat. Wat is het debiteurensaldo? Dit is het totaal aan openstaande bedragen van een bepaalde debiteur. Het is van onvoorstelbaar belang om grip op dit risico te krijgen en te behouden. Vandaar dat wij van Notify daar in dit artikel daarop ingaan. Geen tijd om te lezen of liever persoonlijk advies? Neem dan contact op.

Wat is een debiteur risico ?

Vrijwel ieder bedrijf met klanten heeft debiteuren. Een debiteur is een klant die nog een factuur open heeft staan. Wanneer de factuur betaald is, is de klant in principe geen debiteur meer. Toch wordt er vaak over debiteuren gesproken op de administratie-afdeling, ook wanneer een klant geen factuur meer open heeft staan. Het woord debiteur is daarmee een stukje jargon geworden in de administratieve wereld.

Wat is debiteuren risico als zzp en mkb

Terug naar de vraag “Wat is debiteuren risico?” Dit risico hebben zowel zzp’ers als mkb-bedrijven. Ook grotere bedrijven hebben dit risico. Wel doen bedrijven er alles aan dit risico in te perken. Denk aan een kortere betaaltermijn; dit kan voorkomen worden dat er doorgeleverd wordt terwijl een eerdere factuur niet voldaan is. Ook dit kan een stukje beleid zijn, dus geen leveringen tot voorgaande facturen voldaan zijn. Zeker in financieel onzekere tijden is dit verstandig. Toch is er nog meer te doen dan actief bezig zijn met debiteurenbeheer.

Hoe kan Notify het debiteuren risico verkleinen?

Nu de vraag “Wat is debiteuren risico?” beantwoord is, is het tijd om dieper op dit onderwerp in combinatie met Notify in te gaan. Notify is gespecialiseerd in debiteurenbeheer software. Met onze software kan een groot deel van het debiteurenbeheer geautomatiseerd worden. Dit levert gemiddeld 30% snellere betaling op. Als je de inleiding op de vraag “Wat is debiteuren risico?” nog eens erbij pakt; dit betekent 30% kleiner risico voor jou als ondernemer!

Vooruitbetaling en kredietcontrole

Notify heeft als doel om al haar klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Dit betekent veel automatiseren, maar ook problemen voorkomen. Wij doen dit met een kredietcontrole. Dagelijks kun je in het dashboard zien wat de kredietstatus van een klant is en hoe hoog het debiteurensaldo is. Is het saldo te hoog aan het worden of is er een verandering in kredietstatus? Dan kun je actie ondernemen. Denk aan vooruitbetaling eisen, tussentijdse facturen sturen, bankgarantie opvragen, debiteurenfinanciering aanvragen etc. Er zijn vaak nog veel mogelijkheden zolang de debiteur nog niet failliet is. Daarna is het maar de vraag of je je geld ooit nog krijgt.

Wat is debiteuren risico voor jouw bedrijf?

Wat is debiteuren risico? Het is een risico dat je als bedrijf moet incalculeren. Niet eens per jaar, maar periodiek en bij iedere opdracht. Wat is mijn risico als deze klant de factuur niet betaalt? Ook al ken je de klant goed of heb je al een jarenlange samenwerking; denk er actief over na. Kies dus voor Notify, want daarmee wordt een groot deel van dit nadenken voor jou gedaan. De opvolging gaat automatisch en je ontvangt zo veel mogelijk meldingen over zaken die relevant kunnen zijn.

Notify werkt anders dan een boekhoudpakket, maar koppelt graag

 

Wij hopen dat je enthousiast bent geworden om actief met jouw debiteurenrisico aan de slag te gaan. We begrijpen het echter goed als je er tegen opziet om nog meer software te moeten gebruiken. Toch willen we eventuele beren op de weg voor je wegnemen. Ten eerste is de software volledig online, je hoeft dus geen ingewikkelde installatie te doorlopen. Ten tweede kan je Notify aan veel van de populaire boekhoudpakketten koppelen. Ten derde ontwikkelen wij onze software zelf waardoor we ook flexibel zijn in maatwerk. Wist je dat we inmiddels 1000 koppelingen hebben? Grote kans dat jouw pakket hier ook tussen zit!

Plan een demo in

Wanneer heb jij voor het laatst een objectief en eerlijk gesprek gehad met een externe partij over jouw debiteurenbeheer? Weet jij het antwoord voor jouw bedrijf op de vraag “Wat is debiteuren risico?” Wij komen graag in contact met je om deze vraag te beantwoorden en je er mee te helpen. Kennis uit jarenlange ervaring en talloze cases zetten we in voor de bedrijven van vandaag. Kom dus in contact met ons, bekijk in alle rust een vrijblijvende demo en stel je vragen. En heb je er een goed gevoel bij? Gebruik dan onze software voor een proefperiode gratis.

Benieuwd wat Notify voor jouw organisatie kan betekenen?

Contact

Geschreven door

Misschien ook interessant