Belangrijk

Credit management

Met het efficiënte debiteurenbeheer van Notify besteed je minder tijd aan deze administratieve taak en krijg je een beter resultaat. Wanneer je overschakelt naar onze debiteuren beheer software worden facturen gemiddeld 30% sneller betaald. Dit zorgt voor een gezondere cashflow, een betere financiële positie en een lagere noodzaak voor het aantrekken van externe middelen. Notify biedt een efficiënte manier van debiteurenbeheer uitbesteden tegen een vast maandelijks tarief.

Wat is een credit manager?

Om beter uit te leggen wat credit management is, kunnen we het best kijken naar de credit manager functieomschrijving. Wat is een credit manager? Deze persoon is werkzaam op de administratieafdeling. De belangrijkste taken zijn:

  • Controle uitoefenen op de kredietwaardigheid van klanten;
  • Contact onderhouden met debiteuren;
  • Het afhandelen van betalingsproblemen en geschillen;
  • Verlopen facturen overdragen aan een incassobureau;
  • Het beheren van en controle op het order-to-cash proces;
  • Beslissingen maken (vaak in overleg met management) over krediet en risico;
  • Samenwerken met sales op het gebied van debiteurensaldo en klantacceptatie.

Het doel van een credit manager is het financiële risico van het bedrijf beperken en de cashflow verbeteren door de DSO (days sales outstanding) te verkorten.

Waarom gebruik maken van een credit management software?

Zoals je in bovenstaande alinea kon lezen, is de taak van de credit manager ongelofelijk belangrijk. Je kunt je voorstellen dat een credit manager salaris vaak varieert van 4000 tot 7000 euro per maand. Waarom zou je een credit management software gebruiken? Je kunt met software credit management bij kleine bedrijven voor een groot deel automatiseren en door middel van een handig en overzichtelijk dashboard hoef je alleen de taken uit te voeren die menselijke aandacht vereisen. Bij grotere organisaties kan software de credit manager ondersteunen en zijn werk efficiënter maken. Hierdoor blijven er kostbare uren over voor belangrijkere taken.

De kracht van credit management software

Als je kijkt naar de credit management betekenis, dan begrijp je dat dit een continu proces is waar dagelijks aandacht aan besteed moet worden. De markt is continu in ontwikkeling en het kredietrisico van debiteuren moet altijd in de gaten gehouden worden. Zeker bij grote orders die betaald worden op factuur, moet het risico zo klein mogelijk zijn. Hier is de kracht van credit management software het best zichtbaar. Wanneer er iets verandert in de kredietwaardigheid van een debiteur, geeft Notify jou een melding. Bovendien bestaat het debiteurenbeheer uit minder afzonderlijke systemen. Berichten over facturen worden in Notify verzonden en vastgelegd, geen onduidelijkheid meer dus. Dit zal voor veel bedrijven als muziek in de oren klinken. Er is echter nog meer wat met de credit management software van Notify mogelijk is.

Besteed 80% minder tijd aan debiteurenbeheer

Wat is een debiteurenbeheer? Debiteurenbeheer omvat alles na het versturen van de factuur. Denk aan herinneren, contact over het uitblijven van betaling en het overdragen aan incassobureaus. Zo’n 80% van de handelingen die onder debiteurenadministratie vallen, kan met Notify geautomatiseerd worden. Dit betekent dat er veel meer uren overblijven voor credit management, uren waar jouw bedrijf misschien veel aan kan hebben. Het starten met Notify kan gratis en overstappen naar een ander boekhoudpakket is niet nodig. Je kunt direct een tijdsbesparing boeken. Ook de service naar je debiteuren wordt met Notify vergroot. Hierover vertellen we graag meer.

Gratis klantportaal

Notify biedt een gratis klantportaal in jouw huisstijl. Dit klantportaal is bedoeld voor jouw klanten. Je geeft hen een login en zij kunnen hun facturen inzien, berichten sturen. Alle processen die nu misschien nog telefonisch of per mail gaan, kunnen met een software voor credit management plaatsvinden in het klantportaal. Waarom bieden wij dit aan? Dit is voor jouw bedrijf de volgende stap in het verbeteren van de klantervaring. Het biedt de meeste bedrijven een tijdsbesparing van enkele uren per week en zorgt voor een snellere betaling. Hoe makkelijker wij het betalen van jouw facturen maken, hoe sneller dit in de regel gebeurt.

Kosten creditmanagement Notify

Notify biedt een credit management software die je voor een relatief klein bedrag per maand kunt gebruiken. Afhankelijk van de omvang van jouw onderneming kies je een bepaald pakket voor je credit management. Bekijk alle pakketten en prijzen en reken zelf uit hoeveel je ermee verdient. Notify groeit snel. Dit komt doordat wij voor vrijwel alle bedrijven geen kostenpost zijn, maar een manier bieden om geld te verdienen. Er wordt geld verdiend door de besparing op een credit manager salaris, door de winst in uren en door het verbeteren van de cashflow. Gemiddeld betalen debiteuren 30% sneller met Notify. Dit levert je ook direct geld op wat je kunt investeren in je onderneming.

Software credit management vrijblijvend proberen

Of onze software credit management zal bevallen, is natuurlijk helemaal persoonlijk. De enige manier om hierachter te komen, is door het te gebruiken. Wij snappen natuurlijk ook dat je niet zit te wachten op hoge opstartkosten om de credit management software in gebruik te nemen. Stel dat je er na een maand erachter komt dat de software credit management voor jouw bedrijf geen voordelen biedt? Nu verwachten wij dit absoluut niet, integendeel. Om dit te bewijzen kun je gerust onze software gratis gaan testen.

Trends in credit management software

Het gebruik van externe databronnen, koppelingen met boekhoudpakketten en met incassobureaus; een greep uit de ontwikkelingen waarmee software credit management voorgoed zal veranderen. Om een beeld bij deze trends te krijgen, kun je een demo bij ons inboeken. Je kunt zo’n demo zien als een gratis kennissessie met een specialist in credit management. Het is tevens een soort check die antwoord geeft op vragen als “Hoe staat mijn administratie ervoor?”, “Wat doen andere bedrijven slim op het gebied van credit management?” en uiteraard “Is credit management software relevant voor mijn bedrijf?”

Vragen over credit management

Vraag je je af hoe je met software credit management kan verbeteren? We hopen op deze vraag in dit artikel antwoord gegeven te hebben. Toch kan het zijn dat je nog wat meer hierover wilt weten. Vandaar dat wij ook graag persoonlijk in contact met je komen. Voor ons is het immers ook interessant om te horen welke problemen onze potentiële klanten ervaren. Laten we elkaar een stukje wijzer maken; neem gerust contact op.